Annonce

Annonce

Skåle med linser før og efter rensning.

Hos Aurion håber direktør Brian Nybo, at de nye medejere kan være med til at understøtte virksomhedens planer om at udvikle et sortiment af danske bælgfrugter til det danske marked. Foto: Gitte Bjerre

Venturefond køber en bid af Aurion

Hjørring-virksomheden Aurion har fået en ny medejer i form af venturefonden Planetary Impact Ventures, som nu ejer 20-25 pct.

Fonden Planetary Impact Ventures har overtaget en ejerandel i Aurion på 20-25 pct., der tidligere var ejet af Sportgoods, skriver FødevareWatch.

Venturefonden, der blev stiftet i 2020, investerede i begyndelsen af året i start-up-virksomheden Agrain, der producerer mel, chips og granolaer baseret på mask, som er et restproduktet fra øl- og whiskyproduktion, og ifølge Brian Nybo, der er adm. direktør i Aurion, harmonerer fondens fokus på klima, miljø og bæredygtighed godt med de værdier, som Aurion står for.

Folkene bag fonden tæller bl.a. en række personer med tilknytning til Aarstiderne og Irmas tidligere direktør Alfred Josefsen, som er formand for Aurion.

"De kommer selvfølgelig med nogle idéer og noget knowhow, men vi har endnu ikke diskuteret konkret, hvad forandringerne bliver. Der kommer fremover flere krav til bundlinjen, men det pres kommer egentlig fra os selv og ikke vores nye aktionærer," siger Brian Nybo til FødevareWatch.

Han udtrykker i den forbindelse et håb om, at de nye ejere kan være med til at understøtte Aurions nye satsning på at levere danskproducerede bælgfrugter til de danske middagsborde.

Flere artikler fra samme sektion

Det er blevet dyrere at være økologisk forbruger

Økologiske fødevarer er steget i pris for første gang i seks år viser Forbrugerrådet Tænks årlige pristjek af 15 økologiske dagligvarer.

16-05-2022 2 minutter

Jordbrugsfond er på jagt efter nye investorer

Krigen i Ukraine bremser aktiesalget hos Dansk Økojord, som opruster med to ansatte i jagten på det store gennembrud hos de store investorer.

12-05-2022 7 minutter Omlægning,   finansiering

Vil du teste danske bælgfrugter?

Innovationscenter for Økologisk Landbrug kan nu tilbyde fødevarevirksomheder og professionelle køkkener at afprøve danske økologiske bælgfrugter.